De Roze Racer

Wij zijn ondertussen alweer een paar maanden verder sinds onze laatste blog. Er is in die tijd een boel gebeurd. Wij dachten laten we jullie even bij praten voordat ons seizoen volgende week echt begint.

Vanaf januari zijn we gaan trainen met een nieuwe coach, Brooke E Brown van Dare2BeBetter. Dit verloopt super goed We merken een hele verbetering van de conditie en voelen ons steeds sterker. Hiermee kunnen we met goed vertrouwen toe trainen naar ons hoofddoel van dit jaar, de TCS marathon Amsterdam. Natuurlijk trainen we ook weer voor mooie triatlons. Zo doen we dit jaar weer mee aan de DUINtriatlon Almere, Verwer & Jansen triatlon in Oud Gastel en de Suydersee Triatlon Urk. We starten ons seizoen dit jaar in Amersfoort bij de 1/4 zwemloop. Deze zal 31 maart plaats vinden in de Amerena. Dan kunnen we goed zien wat de afgelopen drie maanden trainen heeft opgeleverd.

Verder kon je in onze vorige lezen over onze wens voor een nieuwe racefiets. Het heeft een paar maanden geduurd, maar het is gelukt. Met hulp van verschillende organisaties hebben we genoeg geld verzameld om deze mooie roze Bullitt bakfiets aan te kunnen schaffen.

We hebben zelf een driewielfiets verkocht. Fonds Gehandicaptensport heeft voor ons een hartenwens ingediend bij de Vriendenloterij. Deze hebben ons een cheque gegeven met een mooie bijdrage. Het laatste stukje komt van de JCI Groot Schokland. Met hun cheque/bijdrage waren de financiƫn rond om dit roze monster aan te schaffen.

We hebben de fiets in onderdelen opgehaald in Amsterdam bij Dr Beyck. Daarna hebben we de fiets opgebouwd met de toppers van Flevofiets. Het was een paar uur knutselen, maar dan heb je ook wat. Fleur heeft nu een fiets waar ze lekker in kan zitten tijdens de race en waar wij hard mee kunnen fietsen.

Deze fiets hebben we natuurlijk niet zomaar aangeschaft. Dat had een aantal redenen. De tandem waar we voorheen op raceten, bood te weinig ondersteuning voor Fleur op de lange afstanden. We zochten dus iets waar Fleur beter in kon zitten en die met haar mee kan ontwikkelen naarmate ze ouder word.

Daarnaast bestaan we in 2020 vijf jaar. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan en daar mag je ook wel een prestatie aan plakken. Die uitdaging hebben we gevonden. Waar we in 2015 onze eerste triatlon hebben gedaan in Almere, willen we ook ons jubileum gaan vieren in Almere. Wij willen in 2020 meedoen aan de halve triatlon van Almere. Een goede looprolstoel hadden we al en nu dus ook een goede fiets voor Fleur. Wij zijn klaar voor deze uitdaging. Dit jaar gaan we al een wat langere afstand testen, dan we mee aan de kwart triatlon in Oud Gastel.

We zijn super super blij met deze nieuwe fiets en we kunnen niet wachten op de eerste triatlon waar we met dit monster kunnen racen. 18 mei is de DUINtriatlon en dan gaan we knallen.

Wij willen iedereen bedanken die deze fiets heeft mogelijk gemaakt en we zien jullie snel weer bij een van de mooie races die we gaan doen. Hieronder nog een leuk filmpje van hoe we de fiets op hebben gebouwd.