Terug en vooruitblik

Het jaar is bijna voorbij en dat betekent terugkijken en plannen maken voor 2019.

Ons derde seizoen als dynamisch duo zit er weer op en wat een mooi jaar was het. Ook dit seizoen hebben we onze grenzen weer verlegd. Het doel was om een halve marathon te lopen en dat is meer dan gelukt. 

Vrij aan het begin van het seizoen hebben we samen met team Charo en Djavi  en Robert van Opstal de halve marathon van Leeuwarden gelopen. Een race dit we niet snel vergeten en veel van geleerd hebben. Te snel gestart en daardoor een groot gedeelte op het tandvlees gelopen. Hierdoor niet volop genoten van de race. Iets wat we in Amsterdam, tijdens onze tweede halve marathon, wel is gelukt. Daar hebben we heerlijk ontspannen gelopen en vooral genoten.

Afgelopen seizoen hebben we ook weer een aantal mooie triatlons gedaan. Natuurlijk waren we weer in Oud Gastel bij Ruud en Wim. Daar hebben we, voor het eerst, samen met Team Schelvis geracet. Fleur vond het erg gezellig om samen met Elin te fietsen in de race. Ook op Urk hebben we weer genoten van de Suyderzee triatlon. Blijft toch altijd een mooie race met veel lieve mensen die ons helpen.  Op Urk was ook Carla Vermunt met ons mee om een mooie fotoreeks te schieten.

Nieuwe race dit jaar was de triatlon op het circuit van Zandvoort. Ploeteren in de zee en dan vol gas fietsen op het F1 circuit. Wat een top dag en wat een ervaring.

In Witmarsum sloten we ons triatlon seizoen. Een mooie kleine race met veel behulpzame mensen. De zwemstart was daar even zoeken naar ruimte, maar daarna heerlijk genoten van de mooie omgeving.

We hadden ook twee nieuwe challenges afgelopen jaar. Zo was er de WTC trappenloop. 600 treden omhoog bij papa op de rug en de Pieperswim. Hierbij was Fleur met mama op avontuur. 2 kilometer zwemmen in de stromende regen.

Zoals je leest hebben we weer de nodig avonturen beleefd en daar zijn we zeer dankbaar voor. Blijft toch genieten om dit als gezin te kunnen en mogen doen.

Maar genoeg over 2018, want het nieuwe jaar staat ook voor de deur. Dat betekent plannen maken voor het aankomende seizoen.

Vanaf 2019 heeft papa een nieuwe coach. Brooke e Brown  zal papa gaan helpen om ons doel voor 2019 te behalen. We willen samen de marathon van Amsterdam gaan volbrengen. Daarnaast willen we weer de nodige triatlons gaan bestormen en een daarvan willen we minimaal een keer een kwart afstand gaan doen samen. Kijken hoe dat uitpakt.

Verder zijn we ook aan het kijken naar mogelijkheden voor een nieuwe fiets. De huidige tandem is al op leeftijd en op lange afstanden bied deze niet genoeg comfort voor Fleur. Wij zijn nu aan het kijken of het mogelijk is om over te stappen naar een Bullitt bakfiets. Hier kan ze in een bak zitten en kan ze lange afstanden op de fiets volhouden. Iets wat we wel nodig gaan hebben in de toekomst.

Als we namelijk iets verder kijken dan 2019 dan komt er een jubileum aan. In 2020 is het namelijk 5 jaar geleden dat we zijn begonnen als Team Fleur. Dat is iets wat we niet zomaar voorbij willen laten gaan en waar we ook voor aan het plannen zijn. Wat precies blijft nog even geheim, maar we zullen een klein tipje geven. We gaan samen een nieuwe triatlon uitdaging aan in de stad waar we ooit zijn begonnen met de triatlon sport.

Voor nu hebben we denk ik wel even genoeg gesproken. Rest ons niets anders dan iedereen die ons geholpen en ondersteunt heeft het afgelopen jaar te bedanken.

Gonny Roosendaal (GoLong coaching)

Dare2Tri

Dare2BeBetter

Athlete Sports World

Trikipedia.nl

SafeID

Alle organisaties waar we mochten racen.

Iedereen fijne feestdagen met je geliefden en tot in 2019. Liefs Team Fleur