12 Dorpenloop 2018

Vandaag was dan eindelijk de eerste race van het seizoen. Eigenlijk zouden we vorige week al starten met de Klif 18 Zwemloop op Urk, maar toen had papa de griep en lukte het niet.

Maar vandaag stonden we weer fris en fruitig aan de start van de 12 dorpenloop. Voor degenen die de race niet kennen hier een korte uitleg. Het is een teamloop waar je aan mee doet met een team van 12 lopers. Je loopt van dorp naar dorp en heb dus voor elke afstand een loper nodig. In elk dorp start je gezamenlijk en uiteindelijk is de wedstrijd 76,5 km lang.

Papa en ik deden mee met het team van Pake zijn werk, het Emelwerda College. Wij liepen de afstand van 5,2 km van Nagele naar Tollebeek.

We zijn een half uur voor de start in Nagele om ff bij te kletsen met iedereen en om even sfeer te proeven. Rond 12 uur lopen we naar de start en sluiten we achter de groep aan. Vandaag is een testrace voor ons. De racekar heeft wat nieuwe instelling voor Fleur en papa heeft nieuwe wedstrijdenschoenen (Hoka One One Clayton 2) die er voor zouden moeten zorgen dat we nog sneller gaan. Om 12:05 klinkt de toeter en kunnen we los.

Onze start is altijd rustig, omdat we even de ruimte moeten zoeken met de racekar. Na een paar inhaalmanoeuvres en sprintjes hebben we de eersten ingehaald en hebben we wat ruimte. We lopen het dorp uit en draaien richting Tollebeek. Op het fietspad is het meteen weer dringen, omdat daar de fietsers staan te wachten op hun lopers. Zij mogen de lopers uit de wind houden. Na wat crossen door de berm en vragen of de fietsers aan de kant kunnen komen we in ons ritme. Het is een gezellige loop met overal mensen langs de berm die aanmoedigen en auto’s die langzaam mee rijden met de lopers.

Gedurende de race kunnen we steeds iets versnellen. Het lichaam voelt goed en we gaan kijken hoe hard we kunnen op de nieuwe schoenen. Vlak voor de finish halen we het laatste groepje lopers in en dan is Tollebeek in zicht. Na een kort  draai onder de brug door lopen we het dorp in. Papa ziet vlak voor zich nog een loper en wil kijken of hij die nog kan inhalen. De eindsprint begint en we lopen op de man in. Helaas komen we net te kort om hem in te halen. Desalniettemin lopen we toch een nieuwe PR. We lopen de race in 28 minuten rond. Het was een pittige run, maar super gezellig. Terwijl wij bijkomen gaat even later de volgende groep richting Urk. Mama, Gijs en Sil stonden ook bij de finish en zij hebben ons nu ook gevonden. We drinken nog even wat en dan zoeken we de bus weer op. Het was een leuke race en nu is het tijd om uit te rusten. Het team Emelwerda College is uiteindelijk laatste geworden in de wedstrijd. Gelukkig kunnen we goed omdenken en zijn we toch eerste geworden, namelijk eerste van onderen.

Wij gaan lekker chillen en dan op naar de volgende race. 25 april de WTC trappenloop kidsrun.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.