Triathlon Witmarsum 2017

Het is 10 september 2017 en voor ons staat de laatste triatlon van 2017 op het programma. De Triatlon van Witmarsum zal onze afsluiter worden. Cisca, Djavi en Charo zijn vandaag ook aanwezig. Ook zij sluiten hun seizoen af in Witmarsum.

In de morgen alle spullen gepakt en ingeladen. De week ervoor hadden de mannen van Flevofiets de pino (onze tandem) al wedstrijdklaar gemaakt en fleur en ik hadden de racekar nagelopen. Wij waren er klaar voor. Ff het weerbericht bekijken, want ik wou niet starten zoals we de dag ervoor bij de Challenge Almere hadden gezien. Die bikkels kregen aardig wat regen op hun dak. Fleur en ik hebben die dag hele stukken zitten volgen op youtube van de Challenge. Ze wou meteen zelf ook racen, dus vertelt dat we morgen gaan. De fiets van Yvonne van Vlerken viel wel erg in de smaak bij Fleur, ze is dol op roze. Wie weet maken we de pino ooit roze.

foto: Truus Bergsma

Maar goed terug naar de dag na de challenge. De weerbericht lijken goed, dus rond 11 uur trappen we af naar Witmarsum. Het is een klein uurtje rijden, dat onder het genot van de cd van Dirk Scheele snel voorbij is. Bij aankomst toch een klein buitje, maar dat mag de pret niet breken. We laden de spullen uit en halen ons startpakket op. In de wisselzone stallen we het hele circus uit en leggen alles raceklaar. Daarna kletsen we een beetje bij met Cisca en de kids.

foto: Truus Bergsma

Rond 13 uur vertrekken we met de bus en de kano’s naar de start verderop in het dorp. Anders moesten we 500 meter lopen met de kids en de kano’s. Aan de waterkant blazen we de spullen op en leggen we alles klaar. We kletsen nog wat bij in de bus, lekker warm zitten en rond kwart voor twee lopen we naar de start. Onze bus word dat de organisatie terug gereden, helemaal top. We trekken de wetsuit aan, want het water was flink fris (18 graden). Om 14:10 liggen we erin en mogen we los. We starten als laatste, maar ik haal al snel de eersten weer in. Dat was nog een hele uitdaging met die kano. De wind was erg pittig en we hadden hem in de rug. Dat betekende dat de kano als snel overdwars draaide. Enfin met het nodige kijk en zwemgewoel halen we de nodigen in. Na iets meer dan 10 minuten hijs ik de kano op het ponton en een vrijwilliger tilt fleur naar de fiets. Ik loop mee en we kleden ons om. Even een droog shirt aan op de fiets en fleur kreeg de winterjas aan. Die wind namelijk hard en koud.

Ik maakte me op voor een pittige fietstocht. Ik had me voorgenomen om lekker te genieten met Fleur en ontspannen te fietsen. het eerste stuk ging super. Wind in de rug en met 36 km per uur vlogen we door Friesland, heerlijk genietend van de omgeving. Maar bij de dijk aangekomen draaiden we tegen de wind in. Dat was ff andere koek. Het was aanpoten en met 20 km per uur toch lekker kunnen rijden. Fleur had moeite met de tegenwind, omdat die koud was. Gelukkig draaiden we af en toe naar zijwind en konden we mooie boerderijen en schitterende friese paarden bekijken. Fleur genoot van het fietsen en na een klein uurtje waren we weer bij de wissel. Gelukkig, ff opwarmen en omkleden. Fleur was blij dat ze in de racekar mocht. Ik deed mijn wolkjes van hoka aan de voeten en het was time to

fly. Het was de laatste van het seizoen dus ik wou knallen.

foto: Truus Bergsma

We vliegen de wissel uit en worden enorm aangemoedigd door het publiek en de speaker. Al snel kon ik mijn t-shirt uit doen en was ik op temperatuur. Het was een heerlijk rondje door het dorp en het bos. Fleur probeerde onderweg bloemetjes uit de berm te plukken en ik probeerde een snelle tijd neer te zetten met lopen. Ik wou mijn snelste 5 k van het seizoen lopen, een strijd met mezelf.

Na 25 minuten komen we weer in het centrum en worden we over de finish geschreeuwd. Ik was op, maar oh wat een toffe race was dit. Iedereen schreeuwde voor ons en fleur heeft door het hele centrum met de armen in de lucht gezeten. We finishen in een tijd van 1:39:20u en dit is onze snelste tijd van het seizoen. Ondanks de harde, koude wind zijn we weer sneller. Het trainen bij Gonny heeft echt vruchten afgeworpen. Vol euforie en ontlading wachten we op Cisca. Zij komt even later ook met Djavi over de finish. Met z’n allen kletsen we na over de race en over de weersomstandigheden.

Het was weer een top dag en fleur en ik hebben enorm genoten. Rond half 5 gooien we de bus weer vol en nemen we afscheid van iedereen. Met Cisca houden we goed contact en volgend jaar zullen we zeker weer samen een aantal races doen.  De bus is vol en wij zijn voldaan, op naar huis.

Het seizoen zit erop voor wat betreft de triatlons. We zullen dit jaar nog wel een paar loopjes doen, wat stil zitten kunnen we niet. Ondertussen denken we ook al na over volgend jaar. We willen in ieder geval kijken of we ergens mee kunnen doen aan een halve marathon. Daarnaast zullen we weer de nodige triatlons bezoeken. Hopelijk doet Maryvonne ook weer een race mee, dat moeten we even bekijken. Verder hebben we een leuk contact opgebouwd met Robert, die dit jaar een ironman is geworden in Maastricht. Ook hij wil volgend jaar misschien een keer met ons mee racen. Allemaal leuke vooruitzichten.

foto: Truus Bergsma

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.