Verwer en Jansen Triatlon Oud Gastel

Zaterdag 23 juni, 7 uur in de ochtend. Fleur en ik zijn de bus weer aan het vol proppen voor een nieuwe triatlon. Ditmaal gaan we naar het gezellige zuiden voor de Verwer en Jansen Triatlon in Oud Gastel. We zijn samen met Team Elin uitgenodigd om mee te doen aan deze mooie race. Rond half negen vertrekken voor een rit van 2 uur naar Oud Gastel. Fleur zit lekker achterin dvd te kijken en ik fluit lekker mee met de radio. Rond half 11 komen we aan bij het inschrijfbureau waar we de auto vlak bij de finish kunnen parkeren. Marie Jose Schelvis en Daan Rootlieb zijn ook net aangekomen samen met Elin.

Eerst maar even de benen strekken en bijpraten. Meteen bij het inschrijfbureau staat Mathias met de stand van Athlete Sports World. Hij helpt ons vandaag door onze boten naar de zwemstart te brengen. Na het ophalen van de startnummers en het bijkletsen gaan we alles klaar zetten. Omdat er twee wisselzones zijn brengen we eerst de racekarren naar T2. Onderweg komen we Ruud al tegen dus meteen worden we opgeroepen en praten we even kort bij. In T2 zetten we de karren en schoenen klaar en dan lopen we terug naar de bus. Hier pakken we de tandem en de zwemtas  waarna we naar de zwemstart fietsen

Eenmaal aangekomen bij de Vliet pompen we de boten op en maken we ons klaar voor de race. We worden hier aan alle kanten bijgestaan en geholpen. Als we iets nodig hebben hoefden we maar te roepen en dan gingen ze het regelen. Rond half een is alles klaar en lopen we samen naar de steigers. De vrijwilligers tillen onze kano en fleur en ik hobbelen er achter aan. Voor het zwemmen gaat er een duiker met ons en dat is een hele aardige man die ons overal mee helpt. Vlak voor de start liggen we allemaal in het water om om kwart voor een los te gaan met de hele groep.

Het startschot klinkt en we zijn los. Voor het eerst starten we in de volle serie en dat is wel ff spannend. Ik zwem vrij snel naar buiten, zodat niemand last van ons heeft. Al snel kom ik in mijn slag en merk dat ik rap naar voren zwem. Nu merk ik pas hoeveel sneller ik zwem met de nieuwe wetsuit van Dare2Tri. Die Mach V5 laat ons echt knallen op het zwemonderdeel. Bij de boei aangekomen pak ik de kano en draai hem kort om de boei heen. Meteen daarna het gas er weer op en snel naar de steiger. Na ongeveer 9 minuten zit het zwemmen erop. Ik heb nog nooit zo snel gezwommen. Ik klim eruit terwijl de organisatie de kano aan de kant haalt. Ik haal Fleur eruit, trek het zwemvest en mijn wetsuit uit en ren naar de fiets. De zwemspullen gaan in de kano en deze zal de organisatie naar de sporthal brengen.

Bij de fiets aangekomen worden we super geholpen. Iemand houdt de fiets vast terwijl ik fleur op de fiets zet. Haar nieuwe jas moest aan en de helm op. Nu mijn schoenen aan en helm op. Maar hier gaat het even mis. Ik trek het kinbandje stuk en ben lang bezig om deze te maken. Ondertussen zie ik team Elin binnen komen en ook zij stappen op de fiets.

Na 6 minuten heb ik de helm gemaakt en gaan we met z’n drie├źn het fietsparcours op. Daan fietst voorop met de mountainbike en Marie Jose en ik met de tandems er achteraan.

Het fietsen gaat heerlijk. We hebben de gang er lekker in en we kunnen af en toe wat bijkletsen. Onderweg halen we zelfs nog een aantal mensen in. Na iets meer dan 45 minuten knallen we weer het dorp in en horen onze namen door de speakers knallen. Ruud moedigt ons samen met alle toeschouwers even flink aan. Vol gas scheuren we langs Ruud en schieten we de wisselzone in. Ik haal fleur snel van de fiets en zet haar in de racekar. Ik keek op mijn horloge en zag dat het echt snel ging vandaag. Ik dacht dat als ik nu snel wissel en hard ren we onder de 1:30:00 kunnen finishen. Dat werd mijn nieuwe doel. Terwijl Elin in haar racekar gezet word vliegen Fleur en ik de wissel uit.

Opnieuw voelen de beentjes super, net als in Zandvoort en ik besloot om vol gas te gaan. Onderweg worden we door iedereen aangemoedigd en delen we de nodige high fives met andere deelnemers. Het blijft echt altijd hartverwarmend, al die mooie woorden en  mensen die respect voor je hebben. Voor mij is het niet meer dan normaal om zo te sporten met Fleur. Ik kijk waarschijnlijk net zo tegen hun prestaties op als zij tegen de onze. Dat is echt iets wat wedstrijden speciaal maakt voor ons.  Na iets meer dan 27 minuten komen we over de finish. Door de speakers klinkt onze naam en de mooie anekdotes over ons van Ruud en Wim klinken er meteen achteraan.Op het lopen weer een nieuw PR gezet, namelijk twee minuten sneller dan die week ervoor in Zandvoort. We finishen net voorbij ons doel, namelijk in 1:31:02. Ik weet nu dat het kan, dus hebben we een nieuwe missie voor de volgende race op 21 juli op Urk.

Nadat we zijn bijgekomen gaan we langzaam onze spullen weer verzamelen. We halen de tandem op uit T2 en stoppen deze in de bus. Daarna lopen we naar de sporthal om onze nieuwe shirts op te halen en om de kano op te halen. Deze lag al helemaal ingepakt voor ons klaar, wat een service. Terwijl we naar de bus lopen zwaaien we nog even naar Ruud en Wim en bedanken hen voor de mooie woorden. De bus is weer vol en met een lach van oor tot oor vertrekken Fleur en ik weer naar huis. Eenmaal thuis ruimen we de boel op en Fleur was daarna gauw vertrokken naar droomland,. Het was ons het dagje wel en willen iedereen in Oud Gastel daarvoor bedanken. 

Nu een paar weken rust en dan op naar de suydersee triatlon op Urk van 21 juli.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.